Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak gibi sorular tüm öğretmenler için merak konusudur. Ücretli öğretmenlik başvurusu öğretmenlerin bağlı oldukları ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılabilirken online olarak da e-devlet üzerinden başvurularını tamamlayabileceklerdir. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır ? ücretli öğretmenlik başvuru ekranı ve başvuru tarihleri hakkında detaylı bilgiler yazımızın devamında…
Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı ve başvuru şartları öğretmen adayları tarafından merak konusudur. Devlet öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmenlik başvurularını her branş için açmış ve bu başvurular ağustos ayı ile birlikte hız kazanmıştır. Başvuru sonucu olumlu olan öğretmenler 2022-2023 yılı eylül dönemi ile birlikte görevlerine başlayacaklardır.
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman
Ücretli öğretmenlik başvurusu temmuz ayı itibariyle yapılmaya başlanmıştır. Başvurular ağustos ayında da devam etmekle birlikte son başvuru tarihi hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmayı düşünen öğretmenlerin vakit kaybetmeden bağlı oldukları milli eğitim müdürlüklerine başvurularını yapmaları gerekmektedir.
E-Devlet Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır ?
Öğretmen açığını kapatmak amacıyla yapılan ücretli öğretmen alımı başvuruları temmuz ayı itibariyle başladı. Başvurular neticesinde komisyon tarafından uygun görülen öğretmen adayları yeni dönemde görevlerine başlayacaklar. Peki e-devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır ? İşte adım adım yapılacaklar…
- E-devlete TC kimlik numaranızla giriş yaptıktan sonra arama kısmına ücretli öğretmenlik yazdığınızda başvuru için bir sekme çıkacak buna tıklayın.
- Ardından önünüze ücretli öğretmenlik başvuru formu gelecektir. Burada bulunan iletişim bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdiğinizden emin olmalısınız, başvurunuzun olumlu neticelenmesi durumunda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bu iletişim bilgilerinden sizinle irtibat kuracaklardır.
- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; “Formasyonum var.” , “Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.”, “Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum.” , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum.” seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.
- Bilgileri doğru ve eksiksiz tamamlandığınızdan eminseniz kaydet ve ilerle butonuna tıklayarak devam edin.
- ‘Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.’ ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi seçebilirsiniz.
- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız ‘İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.’ seçeneğini işaretlemelisiniz.