KYK personel alımı 2023 için duyuru yapıldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu 2022 yılında toplamda 500 memur alımı personel alımı yapılacağını açıkladı. Memur olmayan isteyen vatandaşların sıkı takip ettikleri KYK işçi alımı 63 ilde 500 personel alımı ile başlayacaktır. Bizde bu yazımızda KYK personel alım şartları, KYK personel alımı başvurusu, KYK memur alımı başvurusu nasıl yapılır, KYK memur alımı başvuru tarihleri neler gibi bir çok sorunuza yanıt vereceğiz.
KYK Memur alımı – KYK KPSS Personel Alımı
Herkesin merakla takip ettiği ve beklediği haber Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verildi. Toplamda 63 ilden 500 personelin alınacağını açıklayan Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023 KYK yurt yönetim memuru alımı yapılacağını açıkladıktan sonra en çok merak edilen sorular KYK memur alımı başvurusu nasıl yapılır ve KYK memur personel alımı nereye yapılırdır.
KYK memur alımı başvurusu yapmak için KPSS’den en az 60 puan almış olmanız gerekmektedir. Bunun dışında özellikle belirtilen bir diğer şart ise başvuru yaş sınırının 65 olmasıdır.
KYK Memur Alımı Başvuru Şartları
Kamuda memur olmak isteyen uzun zamandır bu haberi bekleyen vatandaşlar KYK memur alımı başvuru şartlarını merak etmektedir. Geçmişte aranan şartların haricinde bu kez KPSS’den en az 60 puan almış olmak ve 65 yaşının altında olmak gibi şartlar bulunmaktadır. Bunların haricinde KYK personel memur alımı başvuru şartları aşağıda yer almaktadır.
- Başvuru yapan adayın emekli olmaması ve maaş almıyor olmaması gerekmektedir. (Dul ve yetim aylığı hariç)
- Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşını doldurmamak,
- Görevini devam ettirmesine engel bir hastalık veya rahatsızlığının olmaması,
- Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
- Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.
- Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan tüm şartlara uygun olması gerekmektedir.
KYK Memur Alımı Başvurusu Nereye Nasıl Yapılır ?
KYK memur alımı ilanları yayınlandıktan sonra merak edilen sorulardan bir diğeri ise memur alımı başvurusu nereye yapılır sorusudur. Ayrıca başvuru yapmak isteyen kişilerin KYK memur alımı başvuru tarihinin ne zaman olduğu ve 2023 KYK memurluk sınavı tarihi de merak edilmektedir.
KYK personel alımı başvurusu basvuru.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Yapılan açıklamada her memur adayının yalnızca tek bir kadro için başvuru yapabileceği belirtildi. Yine aynı internet sitesi üzerinden başvuru detaylarını ve gerekli evraklara ulaşabilirsiniz.
2023 KYK Memur Alımı Başvuru Tarihleri
Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını, 04 Ocak 2023 (10:00) – 20 Ocak 2023 (17:00) tarihleri atasında yapacaklardır. Online olarak basvuru.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvurusunu “Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Başvurusu Formu” nu doldurarak elektronik ortamda kolaylıkla yapabilirsiniz.
KYK Memurluk Sınavı 2023 Şekli, Konuları, Yeri ve Tarihi
2022 KYK Memurluk sınavı şekli sınav konuları, sınav tarihi ve yeri hakkında detaylı bilgileri aşağıda bulunmaktadır. Sınava başvuru yapmadan önce tüm şartlara ve kurallara uygun olup olmadığınızı kontrol etmenizi öneririz. İşte KYK Personel alımı sınavı hakkında tüm bilgiler…
1. Memurluk Sınavı sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.
2. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;
a) Görev için gerekli olan meslek bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.), (50puan)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)
e) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)
f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan)konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.
3. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi’ni basvuru.gsb.gov.tr adresinden alacaklardır.
4. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınava katılacakları sınav tarihi sınav girişbelgelerinde yer alacaktır.
5. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
6. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınavhakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancakmücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmakkaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.
7. Bakanlık sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.
8. Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.