1. Anasayfa
  2. Bilgi

Advil Ne İşe Yarar ? Nasıl Kullanılır ?

Advil Ne İşe Yarar ? Nasıl Kullanılır ?
advil nedir ne işe yarar

Advil nedir ? ilacı kullanma ihtiyacı duyanlar tarafından sıkça merak edilen sorulara yanıt vereceğimi bir yazımızla sizlerleyiz. Bu yazımızda Advil Ne İşe Yarar ? Nasıl Kullanılır ?, Advil günde kaç tane içilir, Advil ağrı kesici yan etkileri, Advil kullanıcı yorumları hakkında bilgiler vereceğiz.

Advil Nedir ?

Advil, romatoid artrit, osteoartrit ve grip semptomlarını hafifletici veya iyileştirici içerisinde steroid bulunmayan bir ağrı kesici ilaçtır. Advil aynı zamanda ateş düşürücü olarak da kullanılabilmektedir, ilaç 200 mg’lık kapsüller halindedir. Advil etkin maddesi İbuprofen’dir. İlacın kullanımı 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için uygundur.

Advil dünya sağlık örgütü tarafından onaylı temel ilaç kategorisindedir. Advil kapsül, jel, tablet ve şurup formlarında üretilmektedir. Advil yalnızca doktor tavsiyesi üzerine reçete ile alınabilen bir ilaçtır. Hastalandığınızda öncelikle doktora gitmeli ve tavsiye edilmesi durumunda ilacı tedarik ederek kullanmalısınız.

Advil Ne İşe Yarar ? Nasıl Kullanılır ?

Advil Nasıl Kullanılır ?

Advil nasıl kullanılır sorusu hastalar tarafından sıkça sorulmaktadır. Advil tablet ve kapsüller ağız yoluyla alınmaktadır. İlaç genellikle aç karnına ortalama olarak yemekten 1-2 saat önce tüketilmelidir. İlacı yemekten önce içmeyi unuttuysanız yemekten en az 2-3 saat sonra tüketebilirsiniz. Advil kullanırken farklı bir ilaç daha kullanıyorsanız doktorunuza bunu mutlaka belirtmelisiniz.

Özellikle kalp hastaları ve psikiyatri ilacı kullananlar için bu durum çok önemlidir. Herhangi bir yan etki görülmesi durumunda mutlaka doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz ilacın kullanımı için mutlaka öneride bulunacaktır buna uymanız gerekmekte ve doktorunuzun önerdiği süreç boyunca kullanıma devam etmelisiniz.

Advil Ağrı Kesici Yan Etkileri

Advil ağrı kesici yan etkileri genellikle hafif etkilerdir. İlacın yan etkileri yine de bünyeye göre değişiklik göstereceğinden sıra dışı bir etki gördüğünüzde mutlaka doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. İlacın kullanımı hamileler için uygun değildir. Genelde görülen basit etkiler ise, ciltte hafif kızarıklık, hafif karın ağrısıdır. Ağır yan etkiler ise nefes almada zorluk, dilde şişkinlik, veya cildinizde yanma hissi veya morarmadır, bu yan etkiler işe karşılaşmanız durumunda ilaç kullanımını keserek hemen doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Advil-ne-ise-yarar-nasil-kullanımı

Advil Kullanıcı Yorumları

Advil 200 mg kullanıcı yorumları , ilacı kullanacaklar tarafından merak edilmektedir. İlacın çeşitli yan etkilerinin olması ve ne kadar fayda sağladığını merak edenler Advil kullananların yorumlarını merak etmektedir, Bizde sizler için Advil kullanıcı yorumlarını derledik.

  • Akla gelen en sert ağrı kesici bile halt etmiştir bunun yanında. minnacık bir şeydir ama sizi hayata döndürebilir!
  • Yemek yedikten sonra alınması gereken ilaçtır eğer mide kanaması geçirilmek istenmiyorsa.
  • Apranax fort gibi ağrı kesicileri şeker niyetine alan insanlara bağışıklık oluşturmaması için, daha hafifi olarak önerilen, zararsız sayılabilecek, ilaç.
  • Az ve orta derece ağrılar için bir tane almak pek bir işe yaramaz yazık olur . en az iki tane almak en uygunu. bir de böbrekten atıldığı için böbrek hastalarının kullanmaması tavsiye edilir.
  • Ateşimi düşüren, baş ağrıma iyi gelen, içkili gecelerden sonra ertesi günümü konforlu geçirmemi sağlayan mükemmel ötesi ilaç.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 2
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir