1. Anasayfa
  2. Oyun

Rise of Kingdoms Yeni Başlayanlar için 7 İpucu

Rise of Kingdoms Yeni Başlayanlar için 7 İpucu
Rise-of-Kingdoms

Rise of Kingdoms, şehir kurma ve şehir binalarını yükseltip, güçlü komutanlar ile düşmanlara karşı savunma oyunudur. Oyunun dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı vardır. Bizde bu yazımızda Rise of Kingdoms Yeni Başlayanlar için 7 ipucu vererek, hızlı güçlenme, bina koruması, bina geliştirmeleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Rise of Kingdoms Güçlü Şehir için İpucları

1. Hızlı Büyük İçin VİP Seviyesini Yükseltin

Rise of Kingdoms VİP puanı kasma konusuna değinmeden önce VİP nedir ? ne işe yarar ? nasıl yükseltilir bundan bahsedelim. VİP puanı, bina ve komutan seviye yükseltmesinden çok daha farklı bir sistemdir. VİP puanı, şehrinize özel güçler sağlar, örneğin; +5 saldırı aksiyon puanı (AP) dolum hızı, hastane kapasitesi, intikal hızı, yiyecek/odun/taş/altın üretimi, eğitim, araştırma ve inşaat hızı gibi güçlendirmeler sağlar.

Vip puanını yükseltmeniz hızlı bir şekilde büyümenizi de sağlayacaktır. VİP puanını yükseltmek için cevher kullanmalısınız. Oyun içerisinde kazanılan cevherleri hızlandırma vs. için kullanmayın yalnızca VİP puanını yükseltmek için kullanmalısınız. VİP seviyesi arttığında günlük alınan sandıktan çıkan ödüllerin değeri de yükselmektedir.

Rise of Kingdoms Vip Puanı Kasma

2. Garnizon Komutanlarını Duvara Koyun

Garnizon Komutanı

Gücünüz arttıkça düşmanlar şehrinize saldırmak isteyecektir. Tamda burada şehir koruma komutanları devreye giriyor. Şehirleri en iyi Garnizon komutanları korur, bu yüzden şehrinizin duvarına yukardaki resimde görüldüğü gibi garnizon özelliği olan bir komutan yerleştirin.

Garnizon komutanının yanına yine farklı bir garnizon komutanı koyarak şehir savunmanızı güçlendirebilirsiniz. Duvara komutan koymak için şehrinizin duvarına dokunun ve ardından çıkan kalkan simgesine dokunun gelen alandan ise üst kısımda komutanın üzerine tıklayarak yeni garnizon komutanınızı yerleştirin. Bu şekilde dışarıdan gelecek olan saldırılara karşı şehriniz daha güçlü korunacaktır.

3. Kurye İstasyonundan Alışveriş Yapın – Gizemli Tüccar

Kurye istasyonu binasını inşa ettikten sonra belirli aralıklarla gizemli tüccar şehrinize gelecektir. Bu kısımda çeşitli hızlandırıcılar, güçlendiriciler, kaynak paketleri veya XP puanları yer almaktadır. Bunları almak için gıda, odun, taş, altın veya cevher vermeniz gerekecektir. Kurye istasyonunu takip ederek özellikle gıda, odun, taş veya altın kullanarak satılan materyalleri mutlaka satın alın.

Kurye İstasyonu

4. Gözetleme Kulesini Yükseltin

Rise Of Kingdoms’da şehri savunmak bir meydan okumadır. Gözetleme kulelerine çok dikkat etmelisiniz. Bu gözetleme kuleleri düşman ordularına ordusuna saldırabilir ve şehri savunabilir. Saldırı güçlerini, sağlıklarını ve güçlerini artırmak için gözetleme kulesini yükseltin. Oyunun mevcut sürümüne göre maksimum seviyesi 25’tir.

5. Haritada Mücevher Toplayın

Rise of Kingdom da mücevher toplamak oldukça önemlidir, özellikle VİP seviyesi yükseltmek için mücevher şarttır. Haritada mücevher toplamak için araştırma merkezinden ‘mücevherat’ araştırmasını tamamladıktan sonra kıtalarını göndererek cevher toplayabilirsiniz. Krallık haritasında 1.seviye ve 2.seviye mücevher yatakları varken KVK’da ise 3.seviye ve 4.seviye de mücevher yatakları bulabilirsiniz.

6. Gümüş Kredi için Yardım Edin ve Teknoloji Bağışı Yapın

Gümüş kredi kazanmak Rise of Kingdoms oyununda hızlı gelişmek için en önemli unsurlardan biridir. Birliğinizdeki arkadaşlarınıza yardımda bulunmak ve birlik teknoloji bağışı size birlik kredisi kazandıracaktır. Biriken gümüş kredilerinizi birlik dükkanından hızlandırma, ışınlanma, VİP puanı, saldırı ve savunma güçlendirmesi gibi bir çok güçlendirme öğesi satın alabilirsiniz.

7. Askeri Teknolojinizi Geliştirin

Rise of Kingdoms hızlı güçlenme yollarından en önemlisi ise askeri teknolojinizi yükseltmektir. Araştırma merkezinde askeri teknoloji kısmını hiç boş bırakmadan sürekli geliştirmelisiniz. İlk olarak T1 seviye askerler ile başlanılan oyunda T5’e kadar kıta eğitebilirsiniz. Ayrıca birimlerin seviyesinin haricinde saldırı ve savunma gibi güçlendirmelerinde seviyesini yükselterek savaşlarda galip gelebilirsiniz.

Yukarıda size önerdiğimiz işlemleri yaparak güçlü bir şehre ve komutanlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca oyunda hızlı güç arttırmak için Rise of Kingdoms Hızlı Güç Yükseltme (İpuçları) başlıklı yazımızı okuyabilir, Rise of Kingdoms Hediye Kodları 2023 yazımızdan ise güncel Rise of Kingdoms hediye kodlarını kullanarak çeşitli hediyeler kazanabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    _rendim
    İğrendim
  • 1
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir