1. Anasayfa
  2. Diğer Başvurular

Yangına Gönüllü Yardım Başvurusu

Yangına Gönüllü Yardım Başvurusu
yangında-gönüllü-yardım-başvurusu

Yangına gönüllü olmak, yangın için gönüllü yardım etmek, yanan yerler için gönüllü olarak gitmek için bir çok vatandaşımız sorular sormakta ve araştırma yapmaktadır. Bizde bu yazımızda Manavgat başta olmak üzere ülkemizin farklı illerinde de devam eden yangınlar için gönüllü yardım etmek isteyen vatandaşlara bilgi vereceğiz.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 temmuz tarihinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alanlara büyük zarar veren yangın 8.gününde de devam etmektedir. Kontrol altına alınamayan yangın ormanların dışına çıkarak yerleşim yerleri, oteller ve plajlar gibi insanların konumlandığı yerlere ilerlemektedir. Orman yangınları Manavgat ile kalmayıp Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçeleri başta olmak üzere farklı illerde de devam etmektedir. Havanın çok sıcak olması ve akşamları rüzgarın etkisinden dolayı yangının kontrol altına alınmasında büyük zorluk çekilmektedir.

Yangına Gönüllü Yardım Başvurusu

Gönüllü yangın işçisi başvuru ile yapılmamaktadır. Yangın söndürme ekiplerinde yer almak için bu konu hakkında bilgili ve tecrübeli olmalısınız. Bu konuda bu kadar titiz davranılmasının sebebi yangın sırasında gönüllü çalışanlardan hayatını kaybedenler olmasıdır.

Yangına Gönüllü Yardım Başvurusu isteyen bir çok vatandaş bulunmaktadır. Yangın söndürme ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak yiyecek giyecek ve içecekleri onlara ulaştırmak isteyen yardım severler nasıl gönüllü olacaklarını araştırmaktadır.

Afet platformunda görevli İdil Türkmen Ayaydınlı : Yangında Gönüllü olmak isteyen vatandaşların yangın olan bölgelere gelecek zaten orda görev yapmakta olan ekiplere yardımcı olabilirler, ancak yangın söndürme işlemlerine yardımcı olmak isteyenlerin yangın söndürme konusunda profesyonel bilgi, beceri ve deneyime sahip kimseler olmaları gerektiğini vurgulamıştır.

Yangın Bölgesinde Neye ihtiyaç Var ?

Yangın bölgelerinde şuanda yangın aktif olarak devam ettiği için su ayran gibi içeceklere ihtiyaç yoktur. Bu ihtiyaçlar Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Afet Platformundan edinilen bilgiye göre Kızılay bu ihtiyaçları fazlasıyla gidermektedir, ayrıca şuna ihtiyaç var dendiğinde yığılma olduğundan dolayı ihtiyaç listeleri konumlara göre görevli kişiler tarafından belirlenmektedir.

İhtiyaç olduğu söylenen ürünlerin çok fazla gelmesi malzemelerin ziyan olmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden yardım göndermeden önce mutlaka güncel ihtiyaç listesine ulaşmalısınız.

Afet Platformu Üyeleri Listesi

Afet platformunda toplamda 26 üye bulunmaktadır. Bu listedeki derneklerin sosyal medya hesaplarını takip ederek güncel ihtiyaç listelerine erişim sağlayabilirsiniz.

Afet Platformu’nun 26 üyesi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Açık Açık, AHBAP, AKUT Vakfı, Çorbada Tuzun Olsun Derneği, Dünya Doktorları Derneği, Hayata Destek Derneği, İhtiyaç Haritası, İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Koruncuk Vakfı, Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Maya Vakfı, Nef Vakfı, Nirengi Derneği, Sevi ve Kardeşlik Vakfı, Temel İhtiyaç Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Turkish Philanthropy Funds, Türk Psikologlar Derneği, World Human Relief 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir