1. Anasayfa
  2. Oyun

Rise of Kingdoms Medeniyet Seçimi ve Komutan Geliştirme

Rise of Kingdoms Medeniyet Seçimi ve Komutan Geliştirme
rise of kingdom komutan geliştirme

Rise of kingdoms gibi Savaş oyunlarında özellikle yeni başlayan kullanıcıların yaptığı hatalardan, Rise of Kingdoms Medeniyet Seçimi ve Komutan Geliştirme, komutan geliştirme konusunda yapılan hatalar ve yapılması gerekenler hakkında birkaç ipucunu sizlerle paylaşacağız.

Rise of kingdoms milyonlarca aktif kullanıcısı olan bir savaş ve strateji oyunudur. Bu oyunda karakterleri geliştirmek oldukça önemlidir ancak karakterleri geliştirirken bazı stratejileri göz önünde bulundurarak doğru çizgide karakter geliştirmesi yapılması gerekmektedir.

Rise of kingdoms Doğru komutan geliştirme nasıl yapılır

Oyunda doğru komutan geliştirme yapabilmek için öncelikle oyuna ilk kayıt olduğunuzda seçtiğiniz medeniyet çok önemlidir bu medeniyet daha sonra değiştirilebilmektedir Bu yüzden aslında oynamak istemediğiniz bir medeniyeti seçtiyseniz kolaylıkla medeniyet değişikliği yapabilirsiniz.

Rise of kingdom medeniyet değişikliği

Rok Okçu Komutan ve Medeniyet Seçimi

Medeniyet değişikliğinin önemi her medeniyetin farklı bir avantajı ve dezavantajı vardır. Buna örnek verecek olursak Osmanlı medeniyeti okçu komutan geliştiren ve okçu askerler eğiten oyuncular için uygundur. Bunun sebebi Osmanlı medeniyeti okçu komutanların sağlığını %5, intikal hızını %5 ve etkin beceri hasarını %5 arttırmaktadır.

Rok Süvari Komutan ve Medeniyet Seçimi

Bir diğer örnek ise Arabistan medeniyeti Süvari saldırısına %5, barbarlara ve diğer tarafsız birimlere saldırıda %10 ve toplanan kıtaların verdiği hasarı %5 arttırmaktadır. Arabistan medeniyetini ise Süvari komutan geliştiren ve Süvari askerleri eğitmeye önem veren, aynı zamanda araştırma kısmında Süvari bölümünü öncelikle geliştiren oyuncular içindir.

Medeniyet seçiminizi doğru yaptıktan sonra komutanları geliştirmeye başlayabiliriz. Arabistan medeniyetini seçtiğinizi ve dolayısıyla Süvari komutanla oynamak istediğinizi varsayalım. Geliştirmek için seçtiğiniz komutanları öncelikle hangi alanda kullanmak istediğinizi hesap ederek geliştirme işlemini yapmalısınız.

Atilla Takeda

Bazı komutanlar saha savaşlarında iyi olurken bazı komutanlar garnizon bölümünde daha güçlüdür bazı komutanlar ise barbarlara hasar verme konusunda üstün güçlere sahiptir. Bu yüzden geliştirdiğiniz komutanları nerede kullanacağınız oldukça önemlidir komutan geliştirmelerini buna göre yapmak gerekir.

Rok Garnizon Komutanı

Jan zizka ve Jadwiga Süvari garnizon komutanlarıdır bu komutanlar belediye binanıza saldırı olması durumunda binanızı oldukça iyi savunacaklardır. Aynı zamanda bu iki komutan KVK gibi Krallık savaşlarında oldukça işinize yarayacak ve krallığınıza fayda sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Rise of kingdom komutan geliştirme taktikleri

Rok Süvari Saha Savaşı Komutan Seçimi

Atilla ve Takeda ikilisi ise saha savaşlarında oldukça kuvvetlidir. Komutanların gücünü arttırmak için özellikle turuncu komutanlarda sarı kafaları kullanarak komutanların ekstra güçlerini aktif edebilirsiniz. Bunun haricinde yaklaşık 1 yıl önce oyuna gelen güncelleme ile komutanlara kıyafet giydirerek güçlerine ekstra olarak katkı sağlayabilirsiniz komutanın seviyesinden çok üzerine giydiği kıyafetler ve altın kafalarla açtığınız ekstra güçler oldukça önemlidir.

Rok Barbar Kesme Komutanı

Oyunun size ücretsiz olarak verdiği æthelflæd komutan ile birlikte Cao Cao komutanı birlikte kullandığınızda ise barbar kıtalarına karşı çok daha güçlü olursunuz. Bu iki komutanı kullanarak barbar kalelerine de saldırabilir ve güzel ödüller kazanabilirsiniz.

Rise of kingdoms komutan geliştirme taktikleri

Konunun anlaşılabilmesi için sadece birer komutan ile örnek verilmiştir daha birçok garnizon komutanı birçok saha komutanı ve birçok barbarlara karşı güçlü olacak komutan mevcuttur. Oynadığınız medeniyete göre komutanları seçebilir ve geliştirebilirsiniz bu ileride pişman olmamak için özellikle dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmektedir. Komutan geliştirmeleri hakkında merak ettiklerinize aşağıda bulunan yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir