1. Anasayfa
  2. İş Fikirleri

Bebek Giyim Mağazası Açmak

Bebek Giyim Mağazası Açmak
bebek-mağaza-açmak

Bebek mağazası açmak yeni girişim yapmayı düşünenler için oldukça mantıklı bir iş fikridir. Ülkemizde her yıl yüz binlerce bebek dünyaya gelmektedir. Bu kadar çok doğumun olması dolayısıyla giyim ve oyuncak gibi ihtiyaçlarında çok olması anlamına gelmektedir. Aileler özellikle yeni doğan bebeklerine masraf yapmaktan kaçınmazlar. Bizde bu yazımızda bebek mağazası açmak, bebek giyim mağazası aylık kazancı, bebek mağazası açmak için gerekenler nelerdir gibi bir çok bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Bebek Giyim Mağazası Açmak

Bebek mağazası açmak son yılların en popüler iş fikirlerinden ve girimlerinden biridir.
Bebek çocuk market adı altında toplanan bebek mağazalarında tekstil, oyuncak, anne ürünleri ve gıda üzerine birçok ürün bulunmaktadır. Bebek giyim mağazaları ürün çeşitliliğinin bol olduğu iş yerleridir.

Son 2 yıl içinde mağaza zincirlerine 500 den fazla bebek mağazası eklendi. Özellikle 0-5 yaş arası çocuklara hitap eden bu konsept anne adaylarının yoğun ilgi ve beğenisini kazanmıştır.
Daha sağlıklı ve bilinçli bebek büyütülmesine yönelik tasarlanan ürünler de anne ve bebek sağlığı yanında bebek gelişimini destekleyici faktörler göz önünde bulundurulur.

Bebek giyim mağazası

Bebek giyim mağazası nasıl açılır ? 

Bebek giyim mağazası açmak için önceden bir planlama yapmanızı öneririm. Bebek mağazasında hitap edeceğiniz kitle, satışını yapacağınız ürünler, iş yerinizin konumu gibi bir çok önemli faktör vardır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir planlama yapmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Bebek Mağazasına İsim Bulmak

Bebek mağazanıza bulacağınız isim oldukça önemlidir. Marka bilinirliği özellikle günümüzde oldukça önemlidir. Sosyal medya ve e-ticaretin çok popüler olduğu şu dönemde akılda kalıcı bir isim kesinlikle sizin avantajınıza olacaktır. Markanızın akılda kalıcı olması için öncelikle bulduğunuz ismin uzun olmaması gerekir, aynı zamanda isim okunduğunda veya duyulduğunda akıllara çocuk ve bebek gelmelidir.

Bebek Mağazasında Satılabilecekler Ürünleri Belirleyin

Bebek mağazanızda satacağınız ürünler sizin aylık kazancınızı belirleyecektir. Satışını yapacağınız ürünlerin çeşitlendirmesini doğru yapmalısınız. Bebek kıyafetleri, Biberon, emzik, bebek arabası, oyuncaklar başta olmak üzere çeşitli ürünler satmalısınız.

Bebek mağazalarında yiyecek satışında bir sınırlama yoktur bebek maması satmanız kar marjınızı arttıracaktır. Kız ve erkek bebek giyim bölümünü , erkek bebek giyim bölümünden tam olarak ayırmanız daha şık ve düzenli bir görünüm sağlayacaktır.

Mağazanızın Konumunu Belirleyin

Bebek giyim mağazası açmak istediğiniz iş yerinin konumu da oldukça önemlidir. Yaya ve araç trafiğine açık bir yer seçmelisiniz, özellikle araç park alanı olması çok büyük avantaj sağlar. Mağazanın büyük ve ferah olması da önemli faktörler arasındadır. Müşterilerinizin rahat bir şekilde gezebilecekleri ürünleri rahatça inceleyebilecekleri bir ortam oluşturmalısınız.

Bebek giyim mağazası açmak

E-Ticarette Bebek Mağazası

Bebek Mağazası beraberinde e ticaret alanını da atağa geçirmiştir. Bebeklerinden dolayı dışarı çıkmayı pek tercih etmeyen annelere e bebek konseptli bebek mağazaları hizmet vermektedir.

Tükiye’nin yıllık doğum oranı milyonu geçmektedir bu nedenle bebek mağazası sektörü sürekli kendini yenilemekte ve genişlemektedir. Özellikle bilinçli anneler bebek ürünlerinde bebek sağlığına uygun tasarlanmış ve üretilmiş giyecekleri oyuncakları ve anne bebek yaşam standartlarını kolaylaştırıcı ürünleri tercih etmektedir.


Son yıllarda bebek giyim mağazalarına bebek gıdaları da eklendiğinden dolayı girişim yapmak isteyen yatırımcıları daha geniş çaplı bir  araştırma süreci beklemektedir.

Yatırımcılara bu yazımızda yabancı ürünler ile değil de yerli üreticiler ile çalışmalarını tavsiye edebiliriz. Bebek ürünleri alanında Türkiye’de bulunan Pazar payı küçümsenemeyecek kadar gelişmiştir. Hem daha uygun fiyata hem daha kaliteli ürünleri birinci elden mağazanız konseptine ekleyebilirsiniz.
Birçok adı geçen ve bayilik hizmeti veren bebek mağazaları da yerli üretici ile çalışmaktadır.

Bebek mağazacılık sektörüne girişi sadece e mağaza konseptinde olabildiği gibi, mağazanızı açtıktan sonra da e ticaret uygulamasına geçebilirsiniz.
E bayilikler de bebek mağazası alanında oldukça gelişmiştir. Aktif tüketici sayısına sahip bebek ürünleri mağazaları belirlenmiş bayilik ücretleri karşılığında yeni ismi ile satışa devam etmeye hazır şekilde yatırımcılara sunulmaktadır.

Bebek Mağazası Açma Şartları Nelerdir ?

Bebek mağazası açmak için gerekli belgelerin listesi aşağıda yer almaktadır. Bu belgelerin haricinde belediye sizlerden ek belgeler talep edebilir bu yüzden daha detaylı bilgi almak için bağlı olduğunuz belediyeliğe müracaat ediniz.

  • Başvuru / Beyan Formu
  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Sözleşmesi Fotokopisi
  • Numarataj Belgesi
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi – Aslının ibrazı zorunludur)
  • Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi – Aslının ibrazı zorunludur)
  • İmza Sirküleri (Şirket ise)
  • 2 adet fotoğraf (Şahıs ise)
  • Nüfus Cüzdan Fotokobisi (T.C. Kimlik No.)
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Yangın Tüp Faturası (Her 100 m2 için 6 kg.lık) (İtfaiye Uygunluk Raporu gerekli olmayan işyerlerinde )
  • Ç.T.V. Makbuz Fotokopisi (En son ödenen)

Bebek Giyim Mağazası Açma Maliyeti

Bebek mağazası açma maliyeti böyle bir girişimde bulunmak isteyen herkesin sorduğu ilk sorulardan biridir. Bebek giyim mağazası maliyeti hakkında net bir rakam vermek doğru olmayacaktır. Bunun sebebi maliyetin iş yerinin konumuna, satışı yapılacak ürünlerin çeşitliliğine, dükkan dekorasyon maliyetine ve çalıştırılacak personel sayısına göre değişmesidir.

Ortalama olarak bebek giyim mağazası açmak için 30.000 TL – 150.000 TL arasında bir bütçe ayırmanız yeterli olacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi net bir maliyet söylemek mümkün değildir. Vermiş olduğumuz rakamların çok altında veya çok üstünde bebek giyim mağazası açmak da mümkündür.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir