1. Anasayfa
  2. Burs Başvurusu

2023 Yüksek Lisans Burs-Kredi Başvurusu

2023 Yüksek Lisans Burs-Kredi Başvurusu
2021-kyk-yüksek-lisans-burs-ve-kredi-başvurusu

Yüksek lisans burs başvurusu hakkında 2022 yüksek lisans burs başvurusu nasıl yapılır, 2023 yüksek lisans burs ücretleri ve 2023 KYK Yüksek Lisans Kredi Başvurusu hakkında detaylı bilgileri sizler için araştırdık. Yeni yılın son günlerinde Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama sonucu bir çok öğrenci çeşitli sorular sormaktadır tüm öğrencileri aydınlatacağımız bu yazıyı dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz.

Burs Başvurusu

Burs, üniversite öğrencilerinin okul hayatı devam ettiği sürece geçimini sağlaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için verilen aylık ödenektir. Bu ödenek Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi devlet kurumları, diğer yardım ve öğrenci desteklemek amacıyla kurulmuş kuruluşlar veya özel şirketler tarafından verilmektedir. Burs veren kurum ve kuruluşların kendilerine özgü şartları vardır bu şartları karşılayan öğrenciler burs alabilmektedir.

KYK-bursu

Devlet burs yani KYK bursu alabilmek için devletin de koyduğu bazı kurallar ve şartlar vardır öğrencilerin KYK bursu alabilmesi için bu şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir.

2023 KYK Yüksek Lisans Buşvurusu

Devlet tarafından her yıl verilen KYK bursu başvuru sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüksek lisans burs ücretleri ve yüksek lisans kredi miktarları açıklandı. Yaptığı açıklamalara öğrencilere bir müjdesi olduğunu belirten Erdoğan yeni KYK burs ücretleri ve Kredi miktarlarını açıklandı. Ücretler öğrencilerin hesabına ayın ayından itibaren yatırılacaktır.

2023 Yüksek Lisans burs ücretlerini açıklayan Erdoğan 1100 lira olan yüksek lisans burs ücretinin 1300 lira olduğunu açıkladı. Bu açıklama Öğrenciler tarafından büyük sevinçle karşılandı bunun sebebi öğrencilerin bu denli bir zam beklememesidir.

Öğrenim kredisi rakamları Ocak 2023 ayından itibaren yüksek lisansta bin 300 lira, doktorada bin 1950 lira olarak uygulanacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir