1. Anasayfa
  2. Devlet Başvuruları

2023 Ziraat Bankası Süt Parası Başvuru ve Sorgulama

2023 Ziraat Bankası Süt Parası Başvuru ve Sorgulama
2020 ziraat bankası süt parası

Devlet bakanlıklar ve sosyal yardım kuruluşları aracılığı ile bir çok yardım ve teşvikte bulunmaktadır. Bu teşviklerden biri de halk arasında süt parası olarak bilinen emzirme ödeneğidir. Emzirme ödeneği devlet tarafından çocuk sahibi olmaya teşvik uygulamalarından biridir. Bu uygulama başladığından itibaren bir çok anne ve baba bu teşvikten yararlanmıştır.

Bizde bu yazımızda ziraat bankası tarafından ödemesi yapılan süt parası hakkında aklınızdaki sorulara cevap vereceğiz. Bu sorulardan bazıları, 2023 süt parası sorgulama nasıl yapılır , süt parası ne zaman yatar 2023, süt parası başvurusu nasıl yapılır ve süt parası nereye yatar gibi sorulardır.

Emzirme ödeneğini alabilmeniz için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan otomatik olarak sür parası yatırılmamaktadır. Süt parası başvurusu kabul edildi mi, sür parası sorgulaması nasıl yapılır yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

2023 Süt Parası Sorgulama

Sür parası başvurunuzu yaptıktan sonra takip etmeniz gereken bir süreç başlar. Süt parası başvurunuzu eksiksiz ve doğru bir şekilde yaptıktan sonra başvurunuz inceleme sürecine geçer. İncelemenin ardından eğer şartları karşılıyorsanız başvurunuza onay verilecektir. Bu süreç ortalama olarak 2 hafta kadar sürebilmektedir.

Sür parası sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulama işlemini yapmak için öncelikle e-devlet’e giriş yaptıktan sonra ‘e-hizmetler’ seçeneğine tıklayın, ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölümüne girerek karşınıza gelen ekranın alt kısımlarında ‘ Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ‘ sekmesine tıklayarak sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

2023 süt parası sorgulama için TIKLAYIN

Emzirme ödeneği sorgulama işlemini ziraat bankası üzerinden yapabilirsiniz. Ziraat bankası mobil uygulamasını kullanarak süt parası yattı mı diye kontrol edebilir veya bizzat şubeye giderek başvurunuzu veya ödeneğin yatıp yatmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

2023 süt parası ödemesi bebeğiniz 6 aylık olana kadar yapılmaktadır,6 ayın sonunda yapılan ödeme sona erer. Eğer ödemelerinizi ziraat bankası üzerinden alacaksanız ödemeler her ayın 8 -14’ü arasında yapılmaktadır.

2020 ziraat bankası süt parası

2023 Süt Parası Ne Zaman Yatar?

Başvurunuz onaylandı ve sür parası almaya hak kazandınız, sıradaki soru ise süt parası ne zaman yatar ? Emzirme ödeneği SGK şahıs ödemeleri devlet teşviği kapsamında yapılmaktadır. Tüm SGK şahıs ödemeleri her ayın 8’i ile 14’ü arasında yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse başvurunuzu eğer nisan ayının başında yaptıysanız ilk ödemenizi mayıs ayında alırsınız.

2023 Süt Parası Başvuru Şartları

Çocuk teşvik ödemesi olarak bilinen emzirme ödeneğini alabilmek için belli şartlar vardır. Bu şartları karşılayan herkes süt parası almak için başvuru da bulunabilirler. İşte süt parası başvuru şartları ;

Başvuruda bulunacak olan anne veya baba’nın 4/A veya 4/B kapsamında son 1 yıl içerisinde en az 120 gün sigortalı olmuş olması gerekmektedir.
4/B kapsamında sigortalı olan kişilerin sigorta prim borcunun olmaması gerekir.
Bebeğin doğması ve hayatta kalması gerekmektedir.

Süt parası almak için başvuru yapmaya gittiğinizde yanınızda kimlik ve kimlik fotokopinizle birlikte doğumun gerçekleştiği hastaneden aldığınız doğum belgesi olması gerekmektedir.

Bu konu hakkında sormak istediklerinizi alt kısımda bulunan yorum kısmından sorabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir