1. Anasayfa
  2. Devlet Başvuruları

2023 İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu, Limiti

2023 İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu, Limiti
2020 ibb sosyal kartı

İBB Sosyal Yardım Kartı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere verilen günlük ihtiyaçlarını giderebilecekleri yardım kartıdır. Bizde bu yazımızda İBB sosyal kart başvurusu nasıl yapılır, İBB sosyal yardım kartı limiti ne kadar, İBB sosyal yardım kartı şartları nelerdir gibi sorular başta olmak üzere bu kart hakkında tüm detayları anlattık.

2023 İBB Sosyal Yardım Kartı

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yıllardır dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Sosyal yardımlar 2006 yılına kadar nakit olarak ve gıda kolisi olarak yapılmaktaydı. Ancak gelen talepler doğrultusundan 2006 yılından itibaren gıda yardımı yapmak yerine alışveriş çeki olarak vermektedir. 2014 yılına kadar alışveriş çeki sistemi devam etmekteydi bu yıldan sonra ise çek dönemine son veren İBB artık istanbul kart uygulamasına geçmiştir.

İstanbul Büyükşehir belediyesi bu yıldan itibaren istanbul kartı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmıştır. Vatandaşlar artık ihtiyaçlarını İBB anlaşmalı marketlerde İstanbul Kart kullanarak gidermektedir.

İstanbul kartın en büyük avantajlarından biri ise standart hazırlanan koli yerine tüm vatandaşlar ihtiyacı olan ürünü alabilmektedir. Belediyelerin yaptığı daha bir çok sosyal yardım bulunmaktadır. Sitemizde aramaya yaparak belediyelerin sapladığı diğer imkanlara da göz atabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Şartları Nelerdir ?

İBB sosyal yardım kartı kimlere verilir sorusu bir çok vatandaş tarafından merak konusudur. İBB yardım kartını her isteyen alamamaktadır, bu kartı alabilmek için öncelikle İstanbul’da ikamet etmeniz gerekmektedir. Yardım kartına sahip olmak için herhangi bir sosyal güvencenizin olmaması şartı vardır. Eğer sizde istanbul’da ikamet ediyor ve herhangi bir gelir veya sosyal güvenceniz yoksa İBB sosyal yardım karına başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu yardıma başvuruda bulunmak için bağlı olduğunuz muhtarlıktan fakirlik belgesi almalısınız. Fakirlik (muhtaçlık) belgesi yalnızca İBB sosyal yardım kartı için gerekli değildir. Bu belge diğer tüm sosyal yardımlaşma kurum ve derneklerine başvuru yaptığınızda sizden talep edilecektir.

Bunların haricinde 2020 İBB sosyal yardım kartı için gereken şartlar aşağıda yer almaktadır.

  • 18 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar başvuruda bulunabilmektedir.
  • Başvuru sahibinin üzerine taşınır veya taşınmaz mal varlığı bulunmamalıdır.
  • SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarından birine bağlı olmamalısınız.
  • Başvuru sahibinin dul aylığı alınmıyor olması gerekmektedir. 
  • Fakirlik belgesi almak da son şarttır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nereye Yapılır ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı kimlere verilir şartları beledir sorusuna üst başlığımız altında vermiştir. Sizde bu şartları karşılıyorsanız eğer yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

İBB sosyal kart başvurusu iki şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezi ne giderek bizzat kendiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer bizzat gidemeyecekseniz 0 212 444 00 93 numaralı telefonu arayarak telefonda başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır?

İBB sosyal yardım kartın için başvuruda bulunduktan sonra ,başvurunuz incelemeye alınır daha sonra İBB yetkili personelleri başvuru sırasında vermiş olduğunuz adrese gelerek araştırma yapmaktadırlar, bunun sebebi sizin gerçekten bu yardıma ihtiyacınız olup olmadığını görmektir. Başvuru yapan vatandaş çok olduğundan evinize gelinmesi bazen uzun zamanlar alabilir.

Yazılı ve fiziki değerlendirmeler sonucunda bir karara varılır. Alınan kararın olumlu veya olumsuz olması durumunda ortalama olarak 15 gün içerisinde size kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılır. Eğer başvuru sonucunuz olumlu olursa kartınız 1 hafta içerisinde size ulaştırılacaktır.

2023 İBB Sosyal Yardım Kartı Limiti

İBB sosyal yardım kartı almak isteyenler ve bu karta sahip olanların en çok sordukları soru 2022 İBB sosyal yardım kartı limiti ne kadar olduğudur. Sosyal yardım kartı ihtiyacı olanlara ilk verildiğinde kart içerisinde 200 lira bakiye bulunmaktadır. Diğer aylarda ise değerlendirme kurulunun kararı neticesinde 100,125 veya 150 lira bakiye her ayın birinci gününde kartınıza yatırılmaktadır.

Sosyal kart ödemesi sürekli olarak yapılmaktadır. Belli aralıklarla belediye görevli personelleri evinizi ziyarete gelmektedir. Bunun öncelikli amacı hala ihtiyaç sahibi olup olmadığınız kontrol edilir ve varsa farklı ihtiyaçlarınız bunlar not edilerek gerekli yardım yapılır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Hangi Marketlerde Geçerli ?

İBB sosyal yardım kartının geçerli olduğu marketler aşağıda aşağıda listelenmiştir.

  • KİM
  • ÇAĞRI
  • UCZ
  • MİGROS
  • CARREFOUR
  • ONUR MARKET
  • RAMMAR
  • HAPPY CENTER
  • ŞOK

İBB sosyal yardım kartı bakiye sorgulama işlemini alışveriş yaptığınız marketlerden veya İstanbul kart bakiye doldurma yerlerinden yapabilirsiniz.

2023 Fakirlik Maaşı Başvurusu ,Nasıl Alınır ?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Merhaba ben ece dişli
    Engelliyim çalışmıyorum
    Evimde tedavi görüyorum
    Ailem yanım da yok
    Sosyal kart aldım henüz şifre gelmedi limitim 80 tl olacak peynir,süt,yoğurt,yumurta,sucuk,bulaşık deterjanı,çamaşır deterjanı,vernel,el sabunu,ıslak mendil,peçete,diş macunu,diş fırçası,orkit pet
    Piknik tüpü yakacak kalın odun tutuşturmalık
    Bunlara 80 tl yetecek mi?
    05394317730 telefon numaram

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir