1. Anasayfa
  2. Devlet Başvuruları

1000 TL Coronavirüs Yardım Parası Nasıl Alınır ?

1000 TL Coronavirüs Yardım Parası Nasıl Alınır ?
1000 lira coronavirüs yardım parası

Ülkemizin ve tüm dünyanın maruz kaldığı coronavirüs hayatı tümüyle kötü etkilemektedir. Devletimiz bu süreçte halkın evden çıkmaması gerektiği uyarılarını yapmaktadır. Evden çıkamayan ve ve dönemde maddi sıkıntıya giren vatandaşlar için yeni yardım destek politikaları geliştirmektedir. Bu süreçte devletimiz vatandaşlara 1000 TL ihtiyaç yardım parası vermektedir.

Bizde bu yazımızda 1000 tl yardım parası kimlere veriliyor, 1000 lira yardım parası başvurusu nasıl yapılır,1000 tl coronavirüs yardım parası nasıl alınır gibi sorulara yanıt vererek sizleri bilgilendireceğiz.

1000 TL İhtiyaç Yardımı Parası 

Ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında devlet virüs iti mücadele sürecinde yasaklardan dolayı kısıtlanan ve yardıma muhtaç ailelere 1000 lira para yardımı yapmaktadır.

Devlet bu sıkıntılı süreçte sosyal yardımları kısa süre içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.Aile , Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan yardımlar yüz binlere ihtiyaç sahibinin yüzünün gülmesini sağlamıştır. Coronavirüs sebebiyle ülkemizde bir çok kısıtlamaya gidilmiştir.

Bu süreçte iş yerinin kapalı olması ve sokağa çıkmanın kısıtlanması bir çok kişinin maddi sıkıntılar yaşamasına sebep olmaktadır. Türkiye cumhuriyeti devleti de sosyal bir devlet olmanın gerektirdiği şekilde sosyal yardımlarla halkının yanında olarak 1000 lira maddi destekte bulunmaktadır.

1000 TL İhtiyaç Yardımı Parası Kimlere Veriliyor ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sağlanan 1000 liralık yardım parası için başvuru yapılmamaktadır. Devlet kaymakamlıklar ve valilikler aracılığı ile bu yardımı alacak olan ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Bu bağlamda geçmişte sosyal yardım almış olan ailelere öncelik sağlanacak, daha sonrasında ise diğer yardıma ihtiyacı olan aileler belirlenerek yardımlar ulaştırılacaktır.

Cumhutbaşkanı 2,5 milyon aile için 2,5 milyon lira bütçe ayrıldığını önceki açıklamalarında bildirmişti. Bu sürecin hemen ardından sosyal yardım paraları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlanmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Biz Bize Yeteriz TÜRKİYEM kampayası başlatmasıyla yaklaşık olarak 1 milyar 500 milyon lira para toplandı. Bunun üzerine Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada yapılacak olan yardımın 4.4 milyon aileye 4.4 milyon lira şeklinde olduğu müjdesini vermiştir.

Peki 1000 lira sosyal yardım parası kimlere veriliyor ;

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarından faydalanan aileler,
  • Herhangi bir geliri olmayan aileler,
  • Devlet tarafından sağlanan yeşil kart sahibi olan kişiler,
  • Malulen emekli olarak çalışamayan kişiler,
  • Gelir durumu asgari geçim tutarının altında olan aileler,

bu yardımdan yararlanmaktadır. Bu ailelerin saptanması görevi ise valilikler ve kaymakamlıklarındır.

1000 TL İhtiyaç Yardımı Parası Nasıl Alınır ?

Öncelikle tekrar belirtmek isterim ki bu sosyal yardım için başvuruda bulunmanıza gerek yoktur herhangi bir başvuru talep edilmemektedir. Evden çıkmanın tehlikeli olduğu bu süreçte aynı zamanda diğer sosyal yardım paralarınında alındığı PTT şubeleri de kapalı durumdadır.

Devlet bu yardımları ulaştırmak için PTT görevlileri ve bekçiler ile paranızı evinize kadar getirmektedir. Bu görevi ihtiyaç durumlarında polislerde üstlenebilmektedir. Yardım parası size getirildiğinde evinizde yoksanız 1 kez daha görevli kişiler ödeme yapmak için geleceklerdir. Lütfen duyarlı olalım hem kendi sağlığüımız için hemde başkalarının sağlığı için dışarı çıkmayalım.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Benim bu paraya ihtiyacım vardı ben aldım. ancak çevremde maddi durumu yerinde olan herkes para aldı bir çok insana haksızlık yapıldığını düşünüyorum bu şekilde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir